home Naslovna, VESTI HRVATI ODLEPELI KAD SU SAZNALI Stipe Mesić kao predsednik SFRJ unapredio Ratka Mladića u čin general-majora JNA!

HRVATI ODLEPELI KAD SU SAZNALI Stipe Mesić kao predsednik SFRJ unapredio Ratka Mladića u čin general-majora JNA!

Ekskluzivni dokument potvrđuje daje Mesić početkom devedesetih godina prošlog veka kao poslednji predsednika Predsjedništva SFRJ  unapredio Ratka Mladića u čin general-majora JNA!  .

Naime, dana 4. oktobra 1991. godine tadašnji predsednik Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije Stjepan Mesić.unapredio je Ratka Mladića u čin general-majora JNA.

Mesić je još 16. maja  1991. automatski je trrebalo da postane predsednik Predsjedništva SFRJ, ali je srpski član Borisav Jović zatražio glasanje. Rezultat glasanja bio je nerešen (4:4), jer su Srbija, Vojvodina, Kosovo i Crna Gora glasale protiv Mesića. Navodno je čak i tadašnji šef Generalštaba JNA Blagoje Adžić bio nezadovoljan tim srpskim manevrom i izjavio je: “Ovo je lakrdija. Trebalo je po Ustavu…” Predsedništvo je zbog tih razmirica postalo blokirano. Tek nakon pritiska evropske diplomatije, Mesić je konačno izabran za predsednika SFRJ. Mesić je potvrdio u Hagu u svedočenju protiv generala Blaškića da je bio na funkciji predsednika Predsedništva SFRJ “sve do kraja 1991”.

Dakle to je neoboriva činjenica koja dokazuje da je 4. oktobra 1991. godine upravo Stjepan Mesić kao predsednik Predsedništva SFRJ unaprdio Ratka Mladića iz čina pukovnika u čin general-majora i to u vreme već otovorenih oružanih sukoba u Zadru.

U junu 1991. pukovnik Mladić bio je na položaju načelnika štaba 9. (Kninskog) korpusa JNA. Rat u Hrvatskoj tada se nalazio pred potpunom eskalacijom, a nije slučajno da je Mladić postavljen na odgovorno mesto u sam epicentar srpske odbrane, jer su hrvatske vlasti u potpunom okruženju organizovale  policijski štab  ne bi li tako simbolično dokazale pobunjenicima da kninski kraj smatraju dlom hrvatskog teritorija.

 

(Dnevno)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty + sixteen =